Hoe verkoop je het best een sloopauto?

Hoe verkoop je het best een sloopauto?

Als je auto niet meer door de keuringen heen kan komen, dan betekent dit dat je je auto moet gaan laten repareren. Af en toe komt het voor dat de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde van het voertuig. Of is je auto total loss verklaard, dan kun je je auto gaan verkopen. Het verkopen van een auto is niet iets wat je regelmatig doet en dit kan erg lastig zijn, omdat ook niet iedereen zomaar op zoek is naar een sloopauto. Er zijn verschillende opties hoe je een sloopauto het best kan gaan verkopen en elke manier heeft zijn voordelen, maar ook nadelen. Maar welke opties zijn er allemaal om je auto te verkopen? In dit artikel wordt er uitgebreid meer informatie verteld over dit onderwerp.

Sloopauto auto verkopen online

Als mensen een sloopauto gaan verkopen doen veel dit via een online advertentie op het internet. Via het internet kun je website zoeken waar je auto’s kunt verkopen. Het maken van een advertentie om dit vervolgens online te zetten is niet de eenvoudigste keuze. Je moet hier veel mee doen, want je moet ervoor zorgen dat je alle informatie over de auto in de beschrijving plaatst en duidelijke foto’s van je auto hebt. Dit kost veel tijd en moeite, ook moet je elke dag je advertentie gaan controleren op eventuele reactie. Dit maanden kan duren, dat is niet fijn, en daarom zijn er dus meerdere manieren om je auto te verkopen. Je kunt ook je auto naar de autosloop brengen, maar wat heb je hieraan?

Auto verkopen aan autosloperij

Ben je van plan je auto te verkopen aan een sloperij dan brengt dit erg wat voordelen mee. Ten eerste krijg je hier een vergoeding voor die je kan gebruiken om bij het aanschaffen van een nieuwe auto. Deze vergoeding is niet bijzonder, dit komt onder andere, omdat het wel een sloopauto is die niet meer op de openbare wegen mag rijden. Ook krijg je een vrijwaring code, dit zorgt ervoor dat de auto officieel van je naam afgehaald wordt. Dus hoef je ook geen belasting en verzekering meer te betalen. Daarnaast komen ze de sloopauto’s vaak ophalen met een ophaalservice en dit kan erg handig zijn, omdat de meeste auto’s die naar de autosloperij gaan niet meer op de wegen mogen rijden. Je kunt vaak bij binnen 24 uur al met je auto naar de sloperij.