Auto naar autodemontage bedrijf brengen

Auto naar autodemontage bedrijf brengen

Venauto.nl

Is je auto aan het einde van zijn leven en is deze total loss verklaard? Of zijn de reparaties van je auto superduur en zijn ze duurder dan de waarde van je auto? Vervelend, maar dat betekent dat je auto klaar is voor autodemontage en moet worden gesloopt. Je noemt het een sloopauto en met een sloopauto kun je niet veel doen. Je kunt natuurlijk zelf de onderdelen verkopen, maar dit kost je veel tijd. Zo kan het maanden duren voordat je bepaalde onderdelen verkoopt en dat is vervelend. Je kunt veel beter je auto naar een sloopbedrijf brengen en hier een kleine vergoeding voor krijgen. Een RDW erkende demontagebedrijf kan dit voor je doen. Maar hoe gaat dit in zijn werk? En waar moet je op letten? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt, lees het daarom eens grondig door.

Wat doet een autosloperij?

Zodra de autosloperij een sloopauto heeft gekocht gaan ze meteen aan de slag. Veel onderdelen van de sloopauto zoals de dynamo, koplampen en de versnellingsbak zijn veel geld waard. Deze worden in het magazijn opgeslagen door de autosloperij en in de meeste gevallen worden deze verkocht. Er zijn namelijk veel mensen die zoeken naar auto-onderdelen voor hun eigen voertuig. Daarnaast wordt er door een monteur diverse materialen uit de auto gehaald en deze worden gebruikt voor recycling. Dit kunnen de banden zijn, maar ook de accu en andere vloeistoffen die in de auto zitten. Wanneer een autosloperij erkend is door het ARN, is er een grote kans dat ze duurzaam te werk gaan. Hierdoor worden alle materialen verwerkt en worden er nieuwe producten van gemaakt. Ten slotte gaat het autowrak naar een shredderbedrijf en wordt het oude ijzer verkocht voor de ijzerprijs.

Venauto.nl

Vergoeding voor het slopen van de auto

Hoeveel geld je sloopauto oplevert, hangt af van verschillende belangrijke zaken. Vaak heeft het alleen te maken met de ijzerprijs en het gewicht van het voertuig. Je kunt hiervoor een vergoeding verwachten van rond de 100 euro, maar dit kan nog verder oplopen. Wanneer de auto een goed uitziend interieur heeft of nieuwe banden, is er een grote kans dat de vergoeding een stuk hoger wordt. De vergoeding kan een stuk lager worden, wanneer je de auto laat ophalen door de sloperij. Echter, is dit echt een service en is het ideaal om je auto te laten ophalen door de sloperij.